aktivCampus fortsetter å vokse!

Aktive og helsefremmende campus - Sofus

I samarbeid med samskipnadene er det nå ansatt seks av totalt ti studenter som blir med i arbeidet med å realisere aktivCampus til sitt fulle potensial. Gjør deg klar til et høstsemester fylt med masse aktivitet, latter og nye vennskap!

Gjennom studentpakka, regjeringens tiltakspakke for studenter knyttet til koronapandemien, ble samskipnadene tildelt øremerkede midler til lønne studenter for å drive faglig og sosial oppfølging av studenter. Som en del av samarbeidet mellom studentidretten og samskipnadene knyttet til aktivCampus er det nå ansatt seks av totalt ti studenter som blir med i arbeidet med å skape en aktiv, helsefremmende og meningsfull studiehverdag. Alle stillingene vil ha en varighet t.o.m. desember 2021, og skal bidra med å forsterke det frivillige arbeidet som legges ned i studentidretten.

Vi er takknemlige for det gode samarbeidet som nå pågår mellom studentidretten og samskipnadene, både nasjonalt og lokalt. Sammen skal vi skape et helhetlig tilbud til det beste for landets studenter.

 

Møt studentene!

Samskipnaden i Trondheim (SiT)

Sammen med SiT er det ansatt to konseptutviklere Aktiv hverdag som skal bistå i arbeidet med å etablere aktivCampus som et nasjonalt konsept. SiT er arbeidsgiver og Norges studentidrettsforbund er oppdragsgiver.

Trondheim.HC.png

Hanh-Chan Vo

Stilling: Konseptutvikler Aktiv hverdag, nasjonalt

Alder: 21 år

Studerer: Samfunnsøkonomi (NTNU)

Motivasjon for jobben: Motivasjonen min som konseptutvikler for Aktiv hverdag er å skape noe helt nytt som skal funke for alle, og at det forhåpentligvis bidrar til noe positivt i studentenes hverdag.

Hva gleder du deg mest til denne høsten: Jeg gleder meg til å jobbe enda mer med konseptet Aktiv hverdag, spesielt for å komme meg dypere inn i utviklingen av hvordan konseptet blir. Det blir utrolig spennende å se hva vi får til i løpet av høsten og hvordan dette tar form!

Trondheim.Julie.png

Julie Holthe

Stilling: Konseptutvikler Aktiv hverdag, nasjonalt

Alder: 22 år

Studerer: Psykologi, NTNU

Motivasjon for jobben: For min del har fysisk aktivitet og trening vært en enorm sosial arena der jeg har møtt mange av mine beste venner. Fysisk aktivitet kombinert med et bra sosialt miljø har en svært positiv innvirkning på vår mentale helse, og dette er noe jeg virkelig ønsker å dele med andre. Vi må få tilbake leken i voksen alder, for det er først når vi gjør noe vi synes er gøy at vi virkelig kan trives med det over lengre tid. Jeg synes det er veldig stas å få være med og utvikle et lavterskeltilbud for alle studenter.

Hva gleder du deg mest til denne høsten: Jeg gleder meg veldig til å se hvilken retning dette prosjektet tar, og hva vi sitter igjen med som sluttprodukt når desember kommer. Jeg gleder meg også masse til å kunne dykke litt dypere ned i de forskjellige studentidrettslagene rundt i landet for å se hvordan de organiserer studentidretten hos seg, og hvilke tilbud de har for studentene.

Samskipnaden i Stavanger (SiS)

Universitetets i Stavangers Idrettslag (UiSi) har i samarbeid med SiS ansatt en prosjektleder for studentidretten i Stavanger. Prosjektlederen jobber for tiden med en miniversjon av Aktiv Campus, kalt aktivUka2021, og vil i løpet av høsten sørge for at UiSi blir en del av det nasjonale aktivCampus konseptet.

Lida Maria Hotek

Stilling: Prosjektleder studentidrett. Stavanger

Alder: 23 år

Studerer: Økonomi og administrasjon

Motivasjon for jobben: Å være med å skape bedre miljø på Campus. Å få studentene i mer fysisk aktivitet, og tilby noe for enhver smak.

Hva gleder du deg mest til denne høsten: Å invitere inn studentene i ulike arrangementer og få vennskap på tvers av studieretninger. Uavhengig av erfaring, studieretning og bakgrunn.

Samskipnaden i Oslo (SiO)

I Oslo er arbeidet med aktivCampus et samarbeid på tvers av fem ulike studentidrettslag og studiesteder. Sammen med SiO er det ansatt en prosjektkoordinator som skal bistå i arbeidet med å skape en mer aktiv hverdag for Oslos studenter, i tillegg til to av totalt fem aktivitetsambassadører som skal tilrettelegge for hverdagsaktiviteten på de respektive studiestedene.

Oslo.Ola.jpg

Ola Rognebakke

Stilling: Prosjektkoordinator Aktiv hverdag, Oslo

Alder: 24 år

Studerer: Master i kultur og samfunn, NIH

Motivasjon for jobben: Å få moglegheita til å vere med på å betre den fysiske og psykiske helsa til studentane i Oslo. I tillegg er det ein fin sjanse til å skaffe seg relevant erfaring frå ein idrettsrelatert jobb.

Hva gleder du deg mest til denne høsten: Ser mest fram til å komme skikkeleg i gang med samarbeidet knytta til konseptet «Aktiv hverdag» saman med aktivitetsambassadørane, og korleis vi klarer å få utvikla dette til det beste for studentane i Oslo. 

Oslo.Kristian.jpg

Kristian Hægeland

Stilling: Aktivitetskoordinator, NIH

Alder: 22 år

Studerer: Trening helse og prestasjon på NIH 

Motivasjon for jobben: Jeg ønsker å kunne bidra til at studenters hverdag blir mer aktivitet- og lekpreget slik at flere kan oppleve alt det gøye og positive med å være aktiv i studietiden. 

Hva gleder du deg mest til denne høsten: Gleder meg mest til å kunne spille organisert volleyball igjen!

Oslo.Peizhi.jpg

Peizhi Mao

Stilling: Aktivitetskoordinator, UiO

Alder: 24 år

Studerer: Information and Communication Technology Law, UiO

Motivasjon for jobben: Activities organized by Aktiv Campus offer students who are new to Oslo the opportunity to make friends and have fun together. As an international student, I think this is so meaningful. That is why I am interested in this job and I want to contribute to it. 

Hva gleder du deg mest til denne høsten: I am looking forward to participating in exciting activities and meeting new friends.

 

Et strategisk arbeid satt i system

Norsk studentidrett har vedtatt i sin langtidsplan for perioden 2020-2024 at studentidretten

  • vil være en viktig bidragsyter til aktive og helsefremmende campus

  • vil sørge for en aktiv og sosial studietid

  • vil bidra til å øke studentenes helse, trivsel og studieprestasjoner

Dette skal vi gjøre gjennom å blant annet jobbe målrettet inn mot studentsamskipnader, utdanningssted og velferdsting for å utvikle samarbeidsmodeller som gir studentidretten bedre rammevilkår ved sine respektive studiesteder (punkt 2.1.1).

Norges studentidrettsforbund ga allerede i november 2020 sine innspill til ekspertgruppen som ble nedsatt for å se på tiltak for å gjøre situasjonen for studenter bedre i en krevende tid. Etter at studentpakka ble lagt frem 29.januar ble det sendt ut et åpent brev med oppfordring til å styrke studentfrivilligheten generelt, og den frivillige studentidretten spesielt, i arbeidet med sosiale lavterskeltilbud. Det ble etter dette gjennomført møter med samtlige samskipnader, hvor vi sammen så på muligheter for gode samspill fremover.

2019 NSI strategiarbeid FS 1.jpg

aktivCampus ble her et naturlig samlingspunkt, hvor vi allerede hadde etablert et nasjonalt samarbeid med Samskipnadsrådet gjennom deltakelse i prosjektets styringsgruppe. Etter møtene med Samskipnaden i Trondheim, Samskipnaden i Stavanger og Samskipnaden i Oslo ble det utlyst 10 studentstillinger, hvor nå seks av disse er besatt. I tillegg til de ansatte ressursene har flere samskipnader tildelt egne midler til sosiale lavterskeltilbud – noe blant annet Samskipnaden på Vestlandet har gjort til aktivCampus Bergen for å skape en best mulig studiestart for byens studenter.

 

Vi ser frem til det vi skal skape sammen utover høsten!

Previous
Previous

Hva er effekten av aktivCampus?

Next
Next

Aktiv sommerferie + Hverdagsglede