Aktiv sommerferie + Hverdagsglede

En rekke undersøkelser viser at hva vi gjør er av stor betydning for hvordan vi trives i hverdagen. Til tross for at det kan være stor forskjell mellom studiehverdag og sommerferie - består fortsatt ferien av hverdager. Selv om det kan være godt å falle ut av noen av de hverdagslige rutinene, er det fortsatt noen av de vi er tjent med å opprettholde.

Forskning viser at hva vi gjør, hva vi gir vår tid, oppmerksomhet og prioritet til er av stor betydning for hvordan vi har det. Hverdagsglede handler om de små, enkle tingene du kan gjøre i din egen hverdag for oppleve mestring og glede gjennom rådene: knytt bånd, vær aktiv, vær oppmerksom, fortsett å lære og gi.

Her kommer våre tips til små, enkle grep du kan gjøre - også i sommerferien i byene Oslo, Bergen, Sogndal, Trondheim og Tromsø.

Oslo

tempImageF9LMXX.gif

Vær oppmerksom
Legg igjen mobilen og andre ting som tar bort oppmerksomheten din hjemme og gå en tur langs Akerselva i sommersola og se på folkene rundt deg, fuglene som flyr og hør etter på vannet som beveger seg.

Vær aktiv
Prøv ut en av Oslos mange frisbeegolfbaner f.eks på Holmenkollen, Muselunden eller Stovner. Hvis du savner vinteren kan du også ta deg en runde på langrenn eller slalom på SNØ som er Norges eneste innendørs skianlegg. 

Fortsett å lære
Finn og meld deg på et kurs til noe du har hatt lyst til å lære lenge. I Oslo finnes det en rekke kurs, alt fra tegning og matlagingskurs til linedance og språk.

Gi
Å gi tiden din til noen kan bety svært mye. Gi tiden din til en venn du ikke har sett på lenge, kjøp et =Oslo blad eller gi setet på t-banen til noen. Hvis du virkelig har lyst å gjøre en forskjell kan du også melde deg som besøksvenn gjennom Røde Kors. 

Knytt bånd
Snakk med de rundt deg – se, hør og lytt på dine kollegaer, medstudenter. Det kan også være så enkelt å si et hei og gi et smil til noen på banen. 


Bergen

bergen.jpg

Vær oppmerksom
Kast deg utfor Norges raskeste zipline på Ulriken og kjenn en herlig blanding av adrenalin og glede mens du svever over Bergen. 

Vær aktiv
Ta deg en tur til Stoltzekleiven – du kan enten gå, jogge eller løpe opp de bratte steintrappene. På toppen kan du nyte en flott utsikt over Bergen sentrum. 

Fortsett å lære
På Escape Bryggen kan du virkelig utfordre hjernecellene når du skal løse gåter og knekke koder for å komme deg ut av det stengte rommet.

Gi
Ta med deg en venn som ikke er så kjent i området og gi en omvisning av både kjente og mindre kjente perler. 

Knytt bånd
Besøk en venn eller slektning du ikke har sett på lenge, og som kanskje tilbringer mye tid alene. 


Sogndal

IMG_4802.jpg

Vær oppmerksom
Ta deg en tur i Sogndal sin fine natur og ta til deg inntrykkene du får! Prøv å legg vekk telefonen noen timer, både aleine og ilag med venner! 

Vær aktiv
Gå tur eller prøv deg på en ny aktivitet - vi i Sogndal har aktive dager alle kan delta på Lag avtale med andre om ulike ting å gjøre, alt fra turer til bading i fjorden! 

Forsett å lære
Dette trenger ikke handle om skole! Prøv noe du har tilgang på men som du kanskje aldri har prøvd før, som klatring eller elvedykkimg? Eller du kan finne fram kokeboka og prøve deg på en ny matrett 

Gi
Inviter folk som er aleine med på ting en gang. Kanskje du også får en ny venn? Hjelp venner som spør, om det så er å stikke innom butikken for å kjøpe med en pepsi. 

Knytt bånd
Si hei til folk du møter på! Sogndal er en liten plass, så alle vil se til alle Delta på ulike arrangement, her vil det være nye og gamle studenter å bli kjent med!


Trondheim

Skjermbilde 2021-07-13 kl. 13.49.03.png

Vær oppmerksom
Gå en tur langs Bakklandet ved Nidelva og ta inn alle inntrykkene og historiene som ligger i de små, fargerike trehusene. 

 

Vær aktiv
Gå eller løp en tur langs den 8km lange Ladestien som går fra Ladehammerkaia til Grilstadfjæra. Langs stien ligger det mange spennende minner, bygninger og landskaper som er verdt å se.

Fortsett å lære
Dra på et av Trondheims mange museer og lær deg mer om Trondheims historie. Flere av museene har også gratis inngang, som Rustkammeret ved Nidarosdommen og Sporveismuseet. 

Gi
Smør deg en god nistepakke og inviter med en god venn på lunsj i Stiftsgårdparken, Tordenskioldsparken eller en av de andre mange parkene som er å oppdrive i Trondheim. 

Knytt bånd
Vær åpen for å bli kjent med fremmende mennesker du skulle møte på, enten det er på stranda eller en sommerfest med mennesker du ikke kjenner fra før. 


Tromsø

Tromsø.jpg

Vær oppmerksom
Gå en tur til Bromsetinden eller Tromtinden som er to lette turer med bra utsikt. Nyt midnattsolen når toppene viser seg fra sine beste side nå på sommeren.

Vær aktiv
Ta en løpetur i lysløypa, eller ta en topptur i godt lag til Kløftebakken i Tromsdalen. 

Fortsett å lære
Gå på Tromsø klatresenter for å lære deg/bli bedre på å klatre. Du kan også utfordre deg selv ved å klatre ute i Ersfjorden.

Gi
Gi et smil til en du ikke kjenner som du møter på din vei i Tromsø, eller hjelp en eldre med å bære varene fra butikken.

Knytt bånd
Møt noen gode venner for å spille minigolf. Her er det også gode muligheter for å slå av en prat med andre mennesker på banen.


Hvis du ønsker å lære mer om de små, enkle grepene du kan gjøre i din egen hverdag, kan du bli med kurs som vil gi deg inspirasjon, råd og hjelp til å øve på teknikker som kan gi deg en bedre hverdag og høyere livskvalitet.

Previous
Previous

aktivCampus fortsetter å vokse!

Next
Next

-For en reise det har vært så langt!