Aktiviteter og Turguide

“aktivCampus skal ha et aktivitetstilbud som gjenspeiler mangfoldet i studentmassen”

Bli kjent med campus.

 

Vi kommer til å gjennomføre flere av våre aktiviteter og arrangementer på og rundt campus, slik at dere kan bli enda bedre kjent med campusfasilitetene.

Bli kjent med studiebyen.

 

Det er ikke alltid så lett i finne fram som ny student i ny by. Gjennom aktivCampus-uka skal vi vise deg de fantastiske mulighetene du har som student i Tromsø til være aktiv både ute og inne. Vi skal vise deg vei til lavterskel fjellturer, turløyper i nærheten av campus, tufteparker og hvor man kan ta seg joggetur.

Bli kjent med Tromsøstudentenes idrettslag.

 

Som student i Tromsø er man så heldig å kunne være en del av Tromsøstudentenes idrettslag (TSI). Gjennom aktivCampus får du muligheten til å prøve flere av aktivitetene og idrettene som TSI tilbyr. Det vil være kom og prøv-dager, samt flere åpne treninger med ulike grupper. Det vil også være fellesarrangementer hvor du kan møte gruppene og spørre om alt du lurer på. Kanskje du finner en idrett eller aktivitet du vil drive med resten av studietiden?

Bli kjent med Hverdagsglede.

 

Vi er så heldige å samarbeide med rådet for psykisk helse som har patent på varemerket Hverdagsglede.

Hverdagsglede handler om de små, enkle tingene du kan gjøre i din egen hverdag for å oppleve mestring og glede. Torsdag 2. september vil det gjennomføres et webinar hvor du som student kan delta for å høre om hvordan du kan ta enkle grep i din hverdag for økt livsmestring.

I løpet av uka, og spesielt torsdagen vil vi arrangere aktiviteter som står i tråd med Hverdagsglede sine fem råd for økt livskvalitet: knytt bånd, vær aktiv, vær oppmerksom, fortsett å lære og gi.

Bli kjent med hverandre.

 

Å være aktiv sammen med andre er en god oppskrift på å bli bedre kjent. Gjennom lavterksel aktiviteter i aktivCampus-uken kan du bli enda bedre kjent med dine nye medstudenter uten nærvær av alkohol og fest.

I aktivCampus-uken får du også muligheten til å møte studenter på tvers av studieretningene. Grip sjansen til å utvide ditt nettverk, enten du er ny student eller har studert i Tromsø en stund. Kanskje du finner en venn for livet?

Turguide

Sommer

  • KVALØYA

    o Rødtinden 776 moh

    Rødtind er en relativt enkel og fin tur. Startstedet er på det før Ersfjordbotn, samme som til Buren. Dette er en veldig fin ettermiddagstur på sommeren med nydelig utsikt over Ersfjorden mot Soriamoria.

    o Buren 802 moh

    Buren har en nydelig utsikt over fantastiske Ersfjorden og mot Tromsøya. Startstedet for turen er på eidet før Ersfjordbotn med en stor parkeringsplass der. Dette er ikke en veldig lang tur, det tar ca 2 timer.

    o Kjølen 790 moh

    Kjølen er en veldig populær sommertur. Det er en tur som er lett tilgjengelig og har utsikt i alle retningene. Startstedet er ved friluftsparkeringen i Finnvikdalen. Ruten er delvis vardet, men ikke særlig utfordrende å finne veien. På toppen er det mye steiner så pass på hvor du tråkker. Det er en fin varmebu på toppen om man blir kald. Turen tar ca 1-2 timer.

    o Lille blåmann

    o Store blåmann

    o Hatten

    o Storstolpan

    TROMSØ FASTLAND

    o Tromsdalstinden

    o Blåtinden

    o Fløya

    o Sherpatrappa

    Dette er en flott tur både på sommeren og vinteren (på vinteren trenger man spikes for å komme opp, dette kan kjøpes på de fleste sportsbutikker).

    PS. Rute 26 stopper ved Fløyvegen og Gausdalsvegen.

  • LYSLØYPA

    o Løypen strekker seg fra nord-øya til sør-øya og er et veldig fint utgangspunkt for å løpe.

    PRESTVANNET

    o Veldig fint område, rundt er det kun 1.8 km med nydelige omgivelser. Her kan man løpe rundt så mange ganger man vil eller løpe nordover i lysløypen til Tromsøhallen også tilbake.

    PS. Her går rute 26, 28 eller 40 fra sentrum eller Giæverbukta).

    CHARLOTTENLUND

    o Her er det 400 meter gummiert løpebane for de som vil løpe intervaller.

    PS. Rute 26 stopper rett ved Charlottenlund.

  • TELEGRAFBUKTA

    Telegrafbukta er noe av det fineste friluftsområde på øya. Her finner man bålplasser PS. Rute 33 og 34 stopper rett ved Telegrafbukta.

    CHARLOTTENLUND

    o Det er mange aktiviteter man kan gjøre på Charlottenlund. Akebakker, to gapahuker, ballbinge med kunstgress, klatretårn og tuftepark med treningsapparater for egenvektstrening.

    PS. Rute 26 stopper ved Skoglyst, kun 200 meter fra Charlottenlund.

    LANGVANNET

    o Langvannet er et veldig fint friluftsområde med mange grillmuligheter.

    PS. rute 20 stopper i Gimlevegen, omtrent 10 minutter å gå til Langvannet eller man kan gå fra skibruen, men dette er litt lengere.

    GUTTA PÅ SKAUEN I TROMSDALEN

    o Rute 20, 24, 26 og 28 stopper i Tromsdalen.

    PRESTVANNET

    o Fine bålplasser og benker.

    TOMASJORDNES

    o Tomasjordnes er et flott område for bading og grilling på fastlandet. Område ligger ca 2,5 km fra Tromsøbrua.

    o PS. Rute 20 stopper her.

  • BLÅISVANNET I LYNGEN

    o Dette er en nydelig naturopplevelse. Jeg anbefaler å dra på en dag med fint vær, helst sol for å få se den mest intense blåfargen i vannet. Det tar ca 2 timer tur/retur.

    o Det tar ca 2 timer å kjøre fra Tromsø til parkering inklusiv ferge Breivikeidet- Svensby.

    o Det er relativt enkelt å finne, man følger bare stien som er merket med varder innover.

    o Hvis man kommer med bil, kan man parkere på parkeringsplassen i Sør-Lanangsbotn.

    SOMMARØY

    o Sommarøy ligger ca 1 time unna Tromsø, men er en nydelig kjøretur langs fjell og fjord. og er et nydelig område både på sommeren og vinteren. Dette er et område man får oppleve kritthvite koralstrender og turkist hav. Naturopplevelsene her er helt unike. Om man vil ta dagstur for å sitte på strendene, kanskje bade og grille er det veldig fint, men det er også hotell man kan bo på om man vil ta en langhelg.

    MALANGEN

    TROMSØ ALPINPARK

    o Alpinparken ligger i Kroken og har flotte bakker.

    o PS. Rute 20 og 24 stopper ved alpinparken.

    PÅ ØYA

    SKIHYTTA

    BAK-OLSEN

    Bak-Olsen ligger rett ved lysløypa på vestsiden av Sør-Tromsøya. På vinteren er dette et populært område å ake i, mens på sommeren er dette et fint område å gå tur i.

    PS. Rute 33 og 34 – ligger i nærheten av Fagereng.

    TELEGRAFBUKTA

    CHARLOTTENLUND

    LANGVANNET OG RUNDVANNET

    Dette er flotte friluftsområder nord i Tromsømarka.

    SLAKTARHAUGEN

    o Veldig fint turområde med nydelig utsikt.

    PS. For å komme til Slaktarhaugen tar man rute 40 til Einevegen.

    ERSFJORDEN

    o Ta buss til Ersfjorden å gå langs stranden. PS. dra innom Bryggejeentene for nydelig kaffe og boller ++++

    GRØTFJORDEN

    o Her finner du noen av Tromsøs fineste strender. En MUST på finværsdager.

Vinter

  • KVALØYA

    o Rødtinden 776 moh

    En av toppens positive sider, er at du kan ta buss nr. 42 fra Tromsøya til turens startsted. En fin tur for de som ønsker en kort skitur før eller etter lesesalen. Rødtinden passer for alle med og uten erfaring. Turen tar ca 2 timer.

    o Buren 802 moh

    Fin og veldig populær topptur med storslått utsikt over Kvaløyas fjellverden. Dette er en tur nært byen, med fantastisk utsikt og veldig fin nedkjøring. Dette er ikke en veldig utfordrende tur, men det er en fordel om du har gått litt på ski før.

    Startstedet er ved Susannajordet ca 16 km fra bruen på Kvaløysletta og tar ca 2-3 timer opp og ca 1 time ned. Denne turen har best sesong i desember-juni.

    OBS.Bratteste parti er på 30-35 grader, pass på skredfare.

    o Kjølen 790 moh

    Dette er et veldig lett tilgjengelig fjell med mange muligheter for rutevalg. En litt kortere alternativ er å starte fra Finnvikdalen, her er det også mindre stigning. Denne turen er ikke særlig utfordrerne, men gir en veldig fin vidstrakt utsikt på toppen.

    Turen tar ca 2-4 timer opp og ca en time ned, men det avhenger av startsted. Beste sesong er fra november – juni.

    Det bratteste partiet på turen er under 27 grader.

    o Styrmannen 818 moh

    Dette er en noe mer utfordrende tur, men også helt overkommelig. Også denne toppen har en storslagen utsikt og veldig god nedkjøring. Startstedet er ved veiens ende ved Vasstrand og turen tar ca 3-4 timer opp og kanskje en time ned. Beste sesongen for denne toppen er mellom desember og mai.

    OBS. mellom 560-660 moh er det partier på 30-35 grader. Selve dalen er i tillegg en terrengfelle for skred så vær obs på føre.

    o Skittentinden 1041 moh

    Skittentinden er en flott tur som også ligger på Kattfjordeiet på Kvaløya. En tur opp Skittentinden byr på noen gode høydemeter og nydelig utsikt. Toppen er en litt brattere tur enn de tidligere nevnt og forutsetter en god del snø. For de litt mer erfarne skikjørerne blant oss, er det også renner som alternativ nedkjøring.

    o Straumsaksla 784 moh

    Veldig lett tilgjengelig topp som kan by på mye fin nedkjøring. Dette er en topp som har veldig fin utsikt mot de spisse tindene på nordsiden av kattfjordeidet. På denne toppen starter oppstigningen direkte fra veien. Turen har en oppstigning som er generelt litt mindre bratt. Her følger du nordvestryggen opp. Også her er det kortere partier som er 30-35 grader, men det er muligheter for å kjøre rundt slik at man ikke beveger seg ut på de bratteste partiene. En fordel er å gå med noen som har vært på turen før, eller se tidligere spor. Pass også på i nedkjøringen at det kan være endel stein særlig nærmere mai. Ellers er det en tur som er best å kjøre fra januar-juni. Turen tar ca 3 timer opp og ned.

    Startsted er på vestsiden av Kattfjordvatnet. Her vil det være en del parkeringsplasser langs veien over Kattfjordeidet.

    o Lille Blåmann 844 moh

    Dette er en enkel og grei tur. Turen er skredtrygg da den har bratteste parti på under 27 grader, så ypperlig for nybegynnere eller erfarne kjørere som vil ha en fin ettermiddagstur. Dette er en perfekt topp tidlig i sesongen med flott utsikt. Startstedet er på Håkøybotn med parkering på opparbeidet plass og tar ca 2 timer opp og ca en time ned. Beste sesongen er fra november til rundt mai.

    o Gråtinden 871 moh

    Dette er et relativt enkelt bestigningsfjell med fin utsikt og veldig bra nedkjøring. Startstedet for turen er omtrent ved Storelvas utløp, der er det et par parkeringsplasser langs veien. Turen tar ca 3-4 timer og har best sesong fra desember til juni.

    o Storstolpan 974 moh

    Kanskje Kvaløyas fineste!!

    Toppen ligger en god kjøretur fra byen, startstedet er ved toppen av eidet mellom Rekvik og Tromvik. Storstolpan er en klassiker litt senere i sesongen. Utsikten og nedkjøringen på denne toppen er helt magisk. Turen byr på variert terreng, dersom du klatrer opp siste biten får du nyte en over gjennomsnittet fin utsikt, men obs nærmere toppen er det vanskeligste å parkere skiene før den siste 30-40 meter bratte bakken til venstre toppunkt forseres. Dersom det hardt bør man vurdere å bruke stegjern og isøks. Hvis man tar turen mai-måned er slushen i kveldsola en innertier.

    Turen tar ca 3-4 timers opp og mellom 1-2 timer ned.

    OBS- bratteste parti er på 30-35 grader så les terrenget nøye for å legge et best mulig spor.

    o Steinskardtinden 817 moh

    Dette er en veldig populær topp som passer perfekt til en kort ettermiddagstur eller kveldstur i mai. Fjellet ligger nordvendt noe som gjør at sesongen varer til utpå forsommeren. Om du er heldig går du en nydelig topptur her i juni. Vær obs på at mellom 400-500 moh er det mindre partier som er 30-35 grader, og at sidene av søkker er brattere, igjen sjekk forholdene godt. Turen har en veldig fin nedkjøring og magisk utsikt.

    Turen tar ca 2-3 timer opp og ca 1 time ned med beste sesong fra desember til juni. Toppen er ca 30 min fra byen (Kattfjordeidet) og med stor parkeringsplass på motsatt side av veien.

    TROMSØ FASTLAND

    o Tromsdalstinden 1238 moh

    Fantastisk utsikt i alle himmelretninger!

    Turen er lett tilgjengelig og er et utrolig flott skibestigningsfjell. Her kan man parkere innerst i turistveien i Tromsdalen, turen tar nok litt tid da den er lang, men ikke altfor bratt. Beste sesongen for denne toppen er fra november til juni.

    OBS mellom 500-650 moh er det områder med 30-40 grader så igjen les terrenget.

    o Storfjellet

    o Stortuva

    o Ullstinden 1093 moh

    Starten av turen er ved den store parkeringsplassen på Snarbyeiedet. Startstedet ligger ca. 30 kilometer fra Kroken og er en kjøretur på rundt 50 min. Ullstinden er et litt lengere tur, men toppen gir en helt utrolig utsikt. Nedkjøringen er også en drøm.

    o Langdaltinden

    o Karltinden Sennedalsfjellet

    o Lille Rieppifjellet

    • Lysløypa på øya strekker seg helt fra nord til sør.

    • Lysløypen i Tromsdalen er en kommunalt tråkket og preparert skiløypa som går i en åtte-talls slynge. Her er en oversikt over område. I dette område er det som oftest litt færre folk enn i lysløypen på øya noe som kan være litt deilig.

    Lysløypa i Tromsdalen

    • Kvaløyveien på øya fra ca. nederst i langnesbakken til bukta er en veldig fin strekning da man slipper å løpe så mye oppover, noe som er utfordrende på øya.

    • Generelt er det lite mark å løpe i på vinteren, men veiene rundt øya er veldig fine, særlig Sør-Tromsøya.

  • Nordlyskart

    o De beste stedene for nordlysspotting er markert i grønt.

 Mer informasjon om arrangementer framover kommer! Stay tuned!