Hva er effekten av aktivCampus?

Screenshot_20210824-133302_Instagram.jpg

Hvordan vil aktivCampus påvirke glede, livskvalitet, mestring og sosialt liv? Dette skal vi i samarbeid med Folkehelseinstituttet finne svar på gjennom et eget forskningsprosjekt denne høsten.

aktivCampus handler om vennskap, spennende aktiviteter og grep man kan gjøre for å få mer glede i hverdagen. Gjennom å skape en aktiv, helsefremmende og meningsfull studiehverdag ønsker vi være en resept mot ensomhet og bidra til både økt livsmestring og en sterkere psykisk helse. Men gjør vi egentlig det?

Vi tror at aktivCampus vil bidra til at studentene trives, har en aktiv studiehverdag og har gode sosiale fellesskap. Nå blir det viktig å få dokumentert det
— Maja Eilertsen, FHI

I samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI), Samskipnaden i Trondheim og Universitetet i Oslo (UiO) skal vi denne høsten forske på effekten av aktivCampus - her Innsatsuken som gjennomføres i uke 34 og 35 i Tromsø, Trondheim, Sogndal, Bergen og Oslo. Prosjektleder er Ragnhild Bang Nes, psykolog, seniorforsker og førsteamanuensis, en av Norges fremste livskvalitetsforskere. Nes jobber på Folkehelseinstituttet og ved Universitetet i Oslo, og leder Promentas intervensjonsgruppe. Hun vil ha med seg Maja Eilertsen, lege og spesialist i samfunnsmedisin og phd-stipendiat som forsker på effekter av et livskvalitetsfremmende kurs, kurset fem grep for økt Hverdagsglede, og Monica Beer Prydz, psykologspesialist og phd-stipendiat ved Universitetet i Oslo, som forsker på effektene av en annen livskvalitetsfremmende universell intervensjon, som sine prosjektmedarbeidere. Samskipnaden i Trondheim bistår med finansieringen av prosjektet.

En kunnskapsbasert tilnærming til konseptutvikling

Studentidretten har i sitt verdigrunnlag å være kunnskapsrike. Å arbeide med konseptutvikling handler om å utarbeide, gjennomføre, evaluere, for så å videreutvikle innhold og form ut ifra de mål og effekter man ønsker å nå. Gjennom dette forskningsprosjektet vil vi få verdifull innsikt i de reelle effektene av aktivCampus, noe som vil supplere våre interne evalueringer og vår erfaringsbaserte kunnskap. Forskningsprosjektet vil hjelpe oss med å videreutvikle aktivCampus til et helsefremmende tiltak som vi kan dokumentere at fungerer.

Vi er heldige som har Maja og Monica, og nå Ragnhild, med oss på laget. At de ønsker å opprette et eget forskningsprosjekt på aktivCampus gir økt motivasjon og en indikasjon på at vi er på riktig vei
— Atle Rolstadaas, prosjektleder aktivCampus

Previous
Previous

Survival kit for studenter

Next
Next

aktivCampus fortsetter å vokse!