Survival kit for studenter

Etter nesten to år med begrensede muligheter på egentlig alle plan, så vi endelig et lys i enden av tunnelen. Vi hadde tatt noen skritt frem, og vi var mange med et håp om at vi endelig så slutten på restriksjoner, munnbind og antibac. Det føles tungt å måtte ta noen skritt tilbake, og igjen ikke vite hva som er situasjonen i nærmeste fremtid. Det er mange som har fått beskjed om digital undervisning i lengre perioder etter jul, noe som svir ekstra når man hadde et håp om å endelig få et normalt semester. Uansett hvor dritt det nå føles, og hvor lei man er - er det viktigste å ikke miste håpet.

Våre fine samarbeidspartnere i Rådet for psykisk helse har kommet med noen tips til ungdom i tiden vi nå (igjen..) går inn i. Vi har hentet inspirasjon for å tilpasse disse tipsene til deg som student:

RUTINER
Selv om det er vanskelig å stå opp om morgenen hvis man ikke har noe spesifikt/fysisk å gå til, prøv å ikke sov bort dagen. Still inn alarmen på samme tidspunkt hver dag, stå opp - ta en dusj, og spis en god frokost. Å ha en god start på dagen og føle seg litt fresh uansett om du bare skal være hjemme hele dagen kan hjelpe på selvfølelsen!

SENK AMBISJONSNIVÅET
Du er ikke alene om å bli utfordret av synkende motivasjon. Skole og utdannelse er viktig, men det viktigste er å ha det bra med seg selv. Ta gode studiepauser, og ha noe påfyll i løpet av dagen av ting og aktiviteter som du gleder deg med.
Det verste som kan skje er at man må ta opp et fag - og heldigvis er ikke det verdens undergang selv om det noen ganger kan oppleves sånn.

BEGRENS NYHETSSTRØMMEN
Å følge med på retningslinjene du må forholde deg til er vel og bra, men prøv å også eksponer deg for andre ting som kan gi deg litt påfyll.

HOLD DEG I AKTIVITET
Dørstokkmila kan føles ekstra lang i perioder som dette, men prøv å sett deg et mål om å være litt i aktivitet til dagen. Man trenger ikke løpe et maraton for at det skal telles som aktivitet - gå en tur til butikken, ta noen push-up på gulvet eller gjør noe annet som kan gi deg litt energipåfyll.

Aktivitet kan også bidra til mer struktur i hverdagen, samt gi et mentalt og fysisk overskudd. I tillegg kan trening bidra til å styrke hukommelsen, motivasjon, humør og fokus.

BEGRENS RUSMIDLER
Det er vel ingen hemmelighet at studenter kan like å ta seg en fest i ny og ne, men prøv å begrens rusmidlene - de kan være med på å forsterke håpløshet.

VÆR SOSIAL
Selv om det føles litt håpløst, så finnes det likevel mulighetsrom. Benytt de sjansene du har til å vær sosial - det er ikke forbudt å se en venn eller to.

SNAKK MED NOEN
Ofte hjelper det å snakke med noen om følelsene man sitter inne med. Prøv å være åpen om følelsene dine, og del hva du tenker.

Hvis du foretrekker å åpne deg til noen hvor du kan være anonym, kan du sjekke ut listen under med hjelpetelefoner og nettsider som alltid har tid til å lytte, samt gi deg råd og informasjon:

Studenttelefonen: 116 123 (tast 3)

Mental Helses hjelpetelefon: 116 123

Kirkens SOS: 22 40 00 40

Laget med inspirasjon fra Rådet for psykisk helse

 
Previous
Previous

Oppsummering 2021

Next
Next

Hva er effekten av aktivCampus?