Oppsummering 2021

Ved studiestart i fjor høst ble Innsatsuka2021 arrangert i fem forskjellige byer, i regi av ni studentidrettslag. Dette var kickstarten på etableringen av det nasjonale konseptet aktivCampus, hvor enda flere studentidrettslag og studiesteder har blitt med på arbeidet det siste halve året.


Gjennom å være med på aktivitetene under Innsatsuka2021 har jeg fått venner for livet
— Ola, 20 år

Totalt deltok over 5000 studenter på aktivitetene som ble arrangert i uke 34/35 høsten 2021. Over 200 frivillige la ned i overkant av 20 000 timer frivillig arbeid, og gjennom målrettet markedsføring og kommunikasjon nådde vi over 120 000 unike personer i “studentgruppen”. Resultatene fra evalueringsarbeidet viser at Innsatsuka2021 har ført til en økning i antall studenter som deltar i tilbud gjennom studentidretten, at deltakerne opplevde et mangfoldig aktivitetstilbud og at det er et stort ønske å videreføre arbeidet med sosiale lavterskelaktiviteter. Noen punkter fra evalueringen:

1.      Deltakerne har etablert nye vennskap gjennom deltakelse i aktivitetene

2.      Deltakerne har fortsatt å være aktive etter endt prosjekt – både organisert og egenorganisert

3.      Deltakerne har fått økt kompetanse for å fremme en sterkere psykisk helse hos seg selv og andre

4.      Det er utviklet nye lavterskeltilbud lokalt basert på prosjektets brukermedvirkning

5.      Det er et stort ønske lokalt om å fortsette, og videreutvikle, tilbudet fremover

6.      4/5 frivillige oppgir at de har opplevd mestringsfølelse, følt seg sett og hørt, og fått positivt påfyll


Hverdagsglede i praksis

I samarbeid med Rådet for psykisk helse ble det arrangert et skreddersydd webinar for alle studentene. Her ble de kjent med fem grep for å fremme opplevd glede og trivsel i egen hverdag, med egne caser fra studiedagen og med studenter i studio som delte sine erfaringer. Til neste år har vi som mål og gjennomføre fysiske seminarer på hvert studiested, hvor vi i tillegg ønsker å utdanne lokale Hverdagsglede-ambassadører som kan fremme arbeidet med økt livskvalitet og sterkere psykisk helse. Les mer om Hverdagsglede på https://psykiskhelse.no/hverdagsglede.


Ved å delta på Innsatsuka2021 har jeg funnet meg en aktivitet jeg mestrer og trives med
— Berit, 22 år

Fra Innsatsuka2021 til aktivCampus

Arbeidet med å skape en aktiv, helsefremmende og meningsfull studiehverdag fortsetter. Vi har mange planer og ønsker om veien videre, hvor vi nå er ferd med å lande en plan og organisering for videreutvikling. Les mer om vår strategi.

Mer informasjon om hva som skjer fremover i 2022 vil publiseres i løpet av våren.

Takk for samarbeidet!

Vi ønsker å takke alle som har bidratt i realiseringen av Innsatsuka2021, og at vi nå er i full ferd med etableringen av aktivCampus som et nasjonalt konsept. Spesielt ønsker vi å takke Rådet for psykisk helse, Stiftelsen Dam, Universitets- og Høgskolerådet, Samskipnadsrådet, alle lokale samskipnader på de fem studiestedene, de ulike utdanningsinstitusjonene og ikke minst, alle frivillige som har lagt ned en utrolig stor innsats. Vi håper alle ønsker å bli med på reisen videre!

Previous
Previous

Nye midler til aktivUka 2022!

Next
Next

Survival kit for studenter