Nye midler til aktivUka 2022!

Et års satsning på aktivCampus har gitt avkastning; ikke bare har vi vokst til 12 studentidrettslag på åtte forskjellige steder i Norge, men Stiftelsen Dam fortsetter å støtte arbeidet vårt med å skape aktive og helsefremmende campus.

Sammen med Rådet for psykisk helse ønsker vi å forsterke vårt felles arbeid med å redusere ensomhet, bidra til økt livsmestring og mer glede i hverdagen. Gjennom å skape et sosialt og mangfoldig tilbud i forbindelse med studiestart høsten 2022 vil vi sette et ekstra fokus på glede, samhold og vennskap gjennom fysisks aktivitet. Aktivitetene vil arrangeres i regi den frivillige studentidretten, hvor også ung frivillighet og fellesskap vil få et løft gjennom arbeidet. aktivUka er en del av det nasjonale konseptet aktivCampus og bygger på pilotprosjektet i 2021, hvor det nå er 12 studentidrettslag som er med i arbeidet.

Erfaringene så langt tyder på at vi er i ferd med å utvikle et verdifylt nasjonalt konsept med en reell helseeffekt. Fremover må vi bygge videre på de læringspunktene vi har erfart så langt og fortsette det gode nasjonale samarbeidet
— Atle Rolstadaas, prosjektleder

I 2022 er 12 studentidrettslag fra åtte forskjellige steder i Norge med på arbeidet (Tromsø, Trondheim, Molde, Lillehammer, Sogndal, Oslo, Bergen, Stavanger)

Arbeidet bygger pilotprosjektet i 2021 hvor vi har gjort oss mange gode erfaringer for videre arbeid. Det er utarbeidet en felles konseptbeskrivelse som danner utgangspunktet for videre arbeid, hvor vi til høsten skal løfte aktivUka til nye høyder ved å utvide til enda flere studiesteder og for enda flere studenter. I tillegg til de studiestedene som er med i dag er det flere som har sendt henvendelse om å bli med på det videre arbeidet.

 
 

Vi er heldige som har et tett samarbeid med Rådet for psykisk helse som vil bidra aktivt inn i aktivUka med sitt Hverdagsglede-konsept. Det vil bli utviklet en egen workshop med fokus på de fem grepene for økt livskvalitet og en sterkere psykisk helse. Våre mål med aktivUka 2022 er:

1)      aktivUka 2022 skal skape varige relasjoner og vennskap mellom studentene

2)     aktivUka 2022 skal bidra til økt livsmestring og sterkere psykisk helse

3)     aktivUka 2022 skal bidra til en aktiv og helsefremmende studiehverdag

I forbindelse med aktivUka 2022 vil det også bli gjennomført et forskningsprosjekt som skal måle effekten av tiltaket på studentenes helse. Forskere ved FHI vil stå for gjennomføringen, og vi ser frem til å skaffe enda mer kunnskap rundt effekten av de tiltakene vi gjennomfører.

Studentidretten er hverdagsglede i praksis, der målet er at studentene skal være aktive, knytte bånd og oppleve mening og tilhørighet
— Maja Eilertsen, lege og forsker ved FHI

Noen hovedwins fra pilotprosjektet i 2021:

  • Over 5000 studenter deltok på aktivitetene i løpet av uke 34/35

  • Synligjort arbeidet for over 120 000 via SoMe og hjemmeside

  • Utviklet en felles konseptbeskrivelse, inkl. underdokumenter og håndbøker

  • Utviklet ferdige maler til utstyr og promoteringsmateriell

  • Etablert samarbeid med Rådet for psykisk helse og Stiftelsen VI

  • Utløst over 2,5 millioner til lokal aktivitet

  • Igangsatt et forskningsprosjekt i samarbeid med FHI for å måle effekt

  • Igangsatt en dialog med FISU i forbindelse med kobling til «Healthy Campus»

Dette har vert eit kjempetiltak hos oss etter min meining. For første gang på lang, lang tid har vi klart å samarbeide med andre organisasjoner om å samle og legge til rette for aktivitet til studenter, i motsetning til å «kjempe” om at studentene skal kun delta på våre eigne aktivitetar
— Adrian Helgheim, Studentspretten Sogndal
 
Previous
Previous

- aktivCampus er det studenter i Norge trenger

Next
Next

Oppsummering 2021