Møt prosjektlederen for aktivCampus!

Skjermbilde 2021-06-11 kl. 17.36.19.png

Atle Rolstadaas (32)

Prosjektleder aktivCampus
Norges Studentidrettsforbund

Høsten 2020 ble Atle Rolstadaas ansatt som prosjektleder i Norges studentidrettsforbund etter at norsk studentidrett vedtok en ny strategiplan for perioden 2020-2024 på Forbundstinget. Prosjektet som ble startet av NTNUI i Trondheim med et mål om å skape en aktiv og helsefremmende hverdag gikk hånd i hånd med forbundets strategiske føringer om å være en viktig bidragsyter til aktive og helsefremmende campus.


Ingen nevnt, ingen glemt?

Helt siden prosjektet ble lansert har Atle vært en stor pådriver for å presentere riggen bak aktivCampus(i tillegg til alt annet han gjør). Det er mange som har blitt nevnt, men én er glemt - det er på tide at prosjektlederen selv får se dagens lys på våre kanaler!

Idrettsbakgrunn
Atle har drevet med et bredt spekter av aktiviteter, alt fra fotball og håndball, til friidrett og alpint, hvor sistnevnte ble hovedidretten fra junioralder, hvor han kjørte FIS-renn frem til fylte 19 år. Han gikk gradvis over fra å være en aktiv utøver til å bli trener for barn, ungdom, voksne og eliteutøvere i over 10 år. Han har i tillegg til å være utøver og trener også hatt en rekke tillitsverv i idretten på alle nivåer, og er i dag nestleder i Oslo skikrets ved siden av jobben som prosjektleder i NSI. 

Veien til studentidretten
Det var først i 2010 at Atle ble introdusert til studentidretten da han selv begynte å studere på NTNU i Trondheim. Som student hadde han hele fire tillitsverv i tillegg til jobb som alpintrener og fulltidsstudent på masterutdanningen. Et utall frivillige timer i kombinasjon med godt og hardt arbeid viste seg å bli satt pris på da han på Idrettens Hederskveld i Trondheim i 2015 ble belønnet med «Årets pådriverpris», overrakt av daværende idrettspresident Tom Tvedt. I 2016 ble han et levende bevis på at ungdom får betalt for sitt frivillige engasjement da han ble ansatt i Norges Skiforbund. 

Før han fikk jobben i NSI jobbet han som rådgiver og leder for kretsen i Norges Skiforbund. Da det dukket opp en stilling som prosjektleder for å etablere aktivCampus som et nasjonalt konsept måtte han bare søke.

Det engasjementet og eierskapet til egen aktivitet som jeg opplevde da har bare blitt sterkere opp gjennom årene etter at jeg begynte i norsk idrett. Studentidretten har en inspirerende visjon om å skape fremtidens idrett, og denne reisen vil jeg gjerne være med på!
— Atle Rolstadaas

Det er tydelig at Atle har en koffert full av kunnskap og kompetanse fra hans mange frivillige verv og jobber. Eierskap, medbestemmelse og involvering er viktige nøkkelord han ville ta med seg inn i rollen som prosjektleder, og det er uten tvil at han scorer 10/10. 

Atle er en engasjert, tilstedeværende, tillitsfull og ikke minst kunnskapsfull person som vi alle har hatt i ryggen helt fra start. Vi er heldige som føler oss hørt og sett, og vi er svært takknemlige for jobben han gjør og har gjort for å hjelpe oss og andre.


Prosjektgruppen om Atle

Vi har spurt prosjektgruppen om hva Atle har betydd for arbeidet deres lokalt, i tillegg til hvilke egenskaper de ønsker å trekke frem:

«Atle spiller en nøkkelrolle i å samle studentidrettsBergen. Han har vært en inspirasjon for det lokale arbeidet.»

«Atles gode humør og imøtekommenhet er mer smittende enn koronaviruset.»

«Atle har vært så åpen og trygg helt fra start, vi har rom for å si det vi mener – og Atle lytter uansett. Det hadde ikke vært mulig å fått på plass en så god rigg lokalt, uten Atles gode hjelp.»

«Det er ingen tvil om at han er riktig mann for riktig arbeid. Alle fortjener å bli møtt med Atles gode humør, engasjement og stå-på-vilje!»

«Atle har vært helt uvurderlig for arbeidet med aktivCampus i Oslo, og er en stor grunn til at vi er så langt på vei med prosjektet. Han har lagt til rette for et felles bindepunkt mellom det lokale og nasjonale, og sørget for produktive, gode møter. Alt han har bidratt med har vært av høy kvalitet og svært gjennomført – og vi setter stor pris på hjelpen og støtten vi har fått av Atle.»

«Atle er drivkraften bak hele aktivCampus prosjektet på et nasjonalt nivå. For studentlekene er Atle en kunnskapsrik og engasjerende sparringspartner som sikrer et godt samarbeid mellom aktivCampus og Studentlekene. På den måten kan vi lære av hverandres erfaringer og skape en helhet for de store tilbudene vi vil ha gjennom studentidretten til høsten.»

«Det kommer tydelig frem at Atles engasjement at han brenner for studentidretten, og idretten generelt. Han er hyggelig og lett å snakke med, og han gjør det frivillige arbeidet vi legger ned mye enklere og triveligere.»

«Atle er inkluderende, positiv, løsningsorientert, imøtekommende, engasjert og kunnskapsrik.»


Atle, om Atle

”Beskriv deg selv med 3 bilder”

Hva er det beste med jobben din?
- Jeg trives veldig godt i jobben min. Å få lov til å være med på å utvikle et konsept som har som mål om å skape glede, fremme vennskap og tilrettelegge for gode samarbeid er utrolig motiverende. Studentidretten jobber etter en visjon og mot mål som treffer meg, og jeg har utrolig fine kollegaer i NSI og frivillige i studentidrettslagene. Jeg er heldig som får jobbe sammen med så mange dyktige personer, både i studentidretten og i andre organisasjoner. Jeg lærer mye, samtidig som jeg føler at jeg får brukt mine ferdigheter og kompetanser på en god måte. Det engasjementet som blir lagt ned i arbeidet fra alle involverte gjør det veldig lystbetont å gå på jobb. 

Hva betyr aktivCampus for deg?
- For mer er det viktig å kjenne på verdi og mening, og aktivCampus vil kunne bety mye for alle studentene i Norge – både på kort og lang sikt. Jeg tror at realiseringen av aktivCampus vil føre til økt trivsel, større hverdagsglede, mindre ensomhet og bedre helse. I tillegg tror jeg at vi gjennom det arbeidet som nå pågår er i ferd med å bygge opp solide samarbeidsmodeller på tvers, både internt og med andre organisasjoner, hvor vi jobber mot et felles mål. Nå, under pandemien, har aktivCampus fått en enda større aktualitet – noe som har gjort viktigheten av å realisere konseptet enda høyere.

Hvor håper du aktivCampus er om fem år?
-Jeg håper at aktivCampus er et godt etablert konsept i norsk studentidrett, i tett samarbeid med utdanningssektoren og samskipnadene. Alle studiesteder i Norge har implementert konseptet gjennom studentidrettslagene, og vi har gjort gode evalueringer som viser at aktivCampus når de målsetningene som ligger til grunn. Det er et kontinuerlig samarbeid på tvers, hvor vi deler beste praksis, videreutvikler godt innhold lokalt og hvor det å være «en aktiv campus» er en viktig prioritering. 

Hva er din beste idrettsopplevelse?
- Det er vanskelig å trekke frem én opplevelse som den beste. For meg har idretten handlet om gode opplevelser sammen med andre. I tillegg har det gjort meg rustet til å være aktiv på flere mulige måter i hverdagen, det være seg å stå på ski, leke med ball eller å gå fjellturer. Gjennom å være en del av idretten har jeg fått gode venner, flotte minner og kompetanse innenfor utrolig mange områder. 

Gjennom jobben kan jeg trekke frem den gleden man har sett i ansiktet til både barn og voksne når man har gjennomført aktivitetstiltak og arrangementer, eller å følge reisen til deltakere på tidligere lederkurs inn i ulike roller, verv og stillinger i dag. 
 


To raske om Atle  

Fortell en funfact om deg selv
- Jeg liker å sette sammen IKEA-møbler

 
Hva er den rareste aktiviteten du har drevet med?
- Det må nok være kano-slalåm i alpinbakken. Å sitte to stykker i en kano ned en bakke med snø, i et forsøk på å manøvrere kanoen mellom noen hinder – det var en interessant øvelse. 

 

Previous
Previous

-For en reise det har vært så langt!

Next
Next

Tren deg til bedre karakterer!