aktivCampus 2023

Vi ser tilbake på aktivCampus året 2023!

aktivUka 2023

aktivUka, en uke fullspekket med aktivitetet og moro!

I 2023 ble aktivUka arrangert på 10 studentsteder: Tromsø, Bodø, Ålesund, Sogndal, Førde, Bergen, Stavanger, Ås, Gjøvik og Lillehammer. 11 studentidrettslag var med å arrangere denne uken over hele andet. aktivUka inneholdt alt fra volleyballturneringer, bading, kanonball, padel og klatring. Her fikk studentene bli med på mye forskjellig og som passer til alles nivå. Over 3000 studenter deltok på aktivUka i 2023!

To fysiske samlinger

Vår:

aktivCampus samling og Expo

PÅ samlingen møttes  de lokale AC-byene til erfaringsutveksling og workshops. Gjennom denne samlingen ble de ulike aktivCampus byene kjent med hverandre og skapte et nettverk til videre arbeid. Det ble også brukt mye tid på å planlegge aktivUka 2023 som gikk av stabelen i august. Vi håper denne samlingen skapte inspirasjon og motivasjon for videre arbeid i aktivCampus!

aktivCampus fikk æren av å kick-starte nettverkssamlingen med en aktivCampus Expo. En minglehall med stands, aktiviteter og mat. Hver aktivCampus-by sto på stand og snakket om sine erfaringer fra aktivCampus. Minglehallen var full av energi, musikk og aktiviteter som Spikeball og Basketball. Vi takker for en knallbra helg!

Høstsamlingen

aktivCampus byene samlet seg for å evaluere og videreutvikle aktivCampus, på Thon Hotel Bergen airport. Over 30 deltakere var klar for å dele sine erfaringer og lære av hverandre.

aktivUka 2023 ble arrangert i 10 byer, spredt over hele landet. Vi samlet gjengen for å veksle erfaringer og dele kunnskaper. Vi tror at aktivCampus byene lærer best ved å snakke med hverandre og diskutere ulike problemstillinger fra aktivUka. En engasjert gjeng på over 30 stykker møtte opp på Thon hotel lørdags formiddag klare for workshops, aktiviteter og diskusjoner. Lørdagen begynte med å bli kjent og evaluere aktivUka 2023. Senere kom Bjørnar Erikstad fra Stiftelsen Vi for å snakke om mangfold og inkludering som førte til gode refleksjoner og diskusjoner. På søndagen ble det gjennomført workshops om arrangementer og kommunikajson.

aktivCampus en resept mot ensomhet?

Ved studiestart 2022 ble effekten av aktivCampus evaluert for å undersøke om det skaper en aktiv studiestart, fremmer vennskap og økt bruk av frem grep for økt Hverdagsglede.

I 2022 svarte 4 av 10 studenter at de har få eller ingen venner. Gjennom aktivCampus ønsker vi å skape en aktiv, helsefremmende og meiningsfull studiehverdag gjennom sosiale felleskap og fysisk aktiviteter.

I følge evalueringsprosjektet har tiltaket aktivCampus, som er drevet av Norges studentidrettsforbund, etablert gode sosiale møteplasser og aktiviteter ved studiestart på flere campus i landet. Økt tilgang til slike lavterskeltilbud bidrar til bedre livskvalitet, mindre ensomhet og en god studiehverdag for flere studenter.

Evalueringsprosjektet er et samarbeid mellom Studentidrettsforbundet, Folkehelseinstituttet og Universitetet i Oslo, og ble finansiert av Studentskipnaden i Trondheim

Evalueringen viser en større bedring i fornøydhet med livet på studiesteder som har aktivCampus enn på studiesteder som ikke har tilbudet. Selv om datagrunnlaget var noe begrenset med færre deltakere enn forventet, er det likevel en positiv trend. Det er en tendens til mer nedgang i psykiske plager i intervensjonsgruppen enn i kontrollgruppen. Resultere gir grunn til optimisme for tiltaket og understreker behov for videre utprøving med mer robuste data og metoder.

Takk til Rådet for psykisk helse for det gode samarbeidet.

Verdensdagen for psykisk helse og Hverdagsglede

aktivCampus x Frami

Norges studentidrettsforbund inngikk et samarbeid med Frami Activity gjennom aktivCampus. Frami er en aktivitetsapp som gir deg muligheten til å bli medlem i samfunn med andre, bli med i konkurranser og “tracke” aktiviteten din. Frami skal legge til rette for et digitalt community hvor studentene kan inspirere og motivere hverandre.

“Vi i Frami Eco ønsker å bidra til at studenter over hele landet er enda mer fysisk aktive og at de opplever aktivitet som noe enda mer samlende og identitetsbyggende.”

Vi i aktivCampus gleder oss utrolig mye til å jobbe sammen med Frami for å skape aktivitet på campusene rundt om i Norge. Vi tror dette samarbeidet vil være med å utvikle aktivCampus og stimulere til mer aktivitet hos studentene. Sammen skal vi skape en aktivHverdag som gjør studietiden enda mer morsom. “Det er inspirerende å få med seg en samarbeidspartner som kan skape merverdi i det arbeidet som allerede legges ned - Generalsekretær, NSI

I appen skal det opprettes digitale communities for aktivCampus byene. Her kan de lokale aktivCampus stedene opprette egen aktivitet, lage konkurranser og skape en aktivHverdag. Vi håper dette er et tiltak som stimulerer til aktivitet uansett nivå og amibisjon. Hvem har de mest aktive studentene?

aktivHverdag

Flere av byene har gjennomført aktivHverdag aktiviteter. For eksempel aktivCampus Tromsø arrangerer aktivEksamen hvor de tilbyr aktiviteter for studenter osm er i en hektisk eksamensperiode og trenger et avbrekk. Her har de tilbydd blant annet yoga og treningsøkter.

Takk for samarbeidet!

Vi ønsker å takke alle som har vært med på aktivUka 2023. Spesielt ønsker vi å takke Rådet for psykisk helse, Stiftelsen Dam og Stiftelsen Vi. Vi ønsker også å takke universitetene, høyskolene og samskipnadene for samarbeidet. Og ikke minst alle frivillige som har stått på for å skape en arena hvor studenter kan møte nye venner, være aktive og prøve ut nye ting!

Next
Next

aktivCampus x Frami